Στον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη, επιτίθεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «αποκαλύπτει το "όραμα" των δήθεν άριστων της Ν.Δ. για τους νέους και τις νέες της χώρας. Φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση».

 

Επί των ήλων: Μα και εσείς κ. Πατέλη μου, διδακτορικό δεν έχετε; Προφανώς είστε η εξαίρεση... Ήμήπως το δικό σας είναι... "δικτατορικό"; (δηλαδή, εγώ που δεν έχω διδακτορικό, έχω καλύτερη τύχη;)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ: «Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο κ. Πατέλης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το διδακτορικό ως κάτι αρνητικό, να προσβάλει τους νέους επιστήμονες που συνέχισαν τις σπουδές τους ως τεμπέληδες και να τους απειλήσει ότι το μόνο που τους περιμένει είναι η ανεργία. "Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά" , τόνισε και έδειξε την έξοδο από τη χώρα στους νέους με υψηλού επιπέδου προσόντα. Μάλιστα κ. Πατέλης με αλαζονικό τρόπο διατηρεί το δικαίωμα για τον εαυτό του, αλλά δεν το αναγνωρίζει στους νέους επιστήμονες της χώρας.

Οι αντιλήψεις και οι πολιτικές της δεξιάς είναι αυτές που θέριεψαν στο παρελθόν το brain drain και αναβιώνουν τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο από τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση των δήθεν άριστων».