Κριτική στον πρωθυπουργό ότι δεν επισήμανε τα αυτονόητα στον Τούρκο ομόλογό του ασκεί ο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και υπογραμμίζει ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται τα κυριαρχικά της δικαιώματα». Να είναι προσεκτικός ο κ. Κουμουτσάκος όταν κάνει δηλώσεις για εθνικά θέματα, απαντά κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο. Ταυτόχρονα συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζοντας κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε κ. Κουμουτσάκος.

«Με αυτά τα δεδομένα, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:

- Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,
- ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και
- ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να είναι προσεκτικός ο κ. Κουμουτσάκος όταν κάνει δηλώσεις για εθνικά θέματα, συστήνει κυβερνητικός αξιωματούχος

Να είναι προσεκτικός όταν κάνει δηλώσεις, συστήνει κυβερνητικός αξιωματούχος, στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο. «Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του» αναφέρει χαρακτηριστικά.