Επίθεση στον πρωθυπουργό ως απάντηση στις σημερινές δηλώσεις του σχετικά με τον καύσωνα και την κατανάλωση ρεύματος, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25, Μιχάλης Κριθαρίδης, τονίζοντας ότι «η 'αριστεία' του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη 'ξαναχτύπησε' σήμερα, με τον πρωθυπουργό να καλεί τους πολίτες να μην ανάβουν φώτα και θερμοσίφωνα για να αντέξει το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας!».

 

Προσθέτει ότι «προφανώς οι πολίτες είναι αυτοί που για άλλη μια φορά καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και να επιδείξουν - τι άλλο; - ατομική ευθύνη, μιας και οι 'άριστοι επιτελάρχες' και οι διορισμένοι από την κυβέρνηση χρυσοπληρωμένοι μάνατζερς στη ΔΕΗΔΕΗ -0,99%, δεν προετοιμάστηκαν όπως φαίνεται για έναν καύσωνα για τον οποίο προειδοποιούσαν μέρες τώρα οι ειδικοί».

Ο κ. Κριθαρίδης αναρωτιέται «αν ο τουρίστας Πρωθυπουργός και η 'άριστη επιτελική' κυβέρνησή του, με τον στρατό των διορισμένων golden boys και girls θα αναλάβουν κάποια στιγμή τη δική τους ευθύνη ή θα συνεχίζουν να υποβαθμίζουν ανενόχλητοι τα δημόσια δίκτυα και αγαθά για χάρη των παρασιτικών ολιγαρχικών ομίλων και θα καλούν στο τέλος τους πολίτες να εξασφαλίσουν την παροχή των υπηρεσιών τους;».