«Η εκτελεστική εξουσία πρέπει να αφήσει απερίσπαστη τη Δικαιοσύνη από κάθε είδους υποδείξεις και καθοδηγήσεις, ώστε να διερευνήσει εις βάθος την υπόθεση Novartis» τονίζει ο Νίκος Δένδιας, τασσόμενος κατά της Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ κάνει λόγο για «λάσπη στον ανεμιστήρα» ως στόχο της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικά προβληματική στο περιεχόμενό της από νομική άποψη» την πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς όπως σημειώνει, «ούτε αδικήματα περιγράφει ούτε πρόταση για άσκηση δίωξης περιλαμβάνει».

Ο κ. Δένδιας υποστηρίζει πως «κύριος στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά ''η λάσπη στον ανεμιστήρα'' και η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της, με στόχο επίσης το μικροκομματικό όφελος και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει».

Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο θέμα της πΓΔΜ, υποστηρίζοντας ότι ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις «με υποχωρήσεις στο ζήτημα της ονομασίας από την πλευρά της και μπήκε σε αυτή τη συζήτηση χωρίς να έχει εξασφαλίσει την απαλοιφή των αλυτρωτικών επιδιώξεων, με ρητές δεσμεύσεις από την άλλη πλευρά».

Ο κ. Δένδιας, τέλος, εκφράζει την πεποίθηση ότι μια κυβέρνηση ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη «μπορεί να ενώσει και πάλι τους Έλληνες».