«Εθνική στρατηγική για το Περιβάλλον, από μηδενική βάση και με συγκεκριμένες προτάσεις», προτείνει σε όλα τα πολιτικά κόμματα η Νέα Ελληνική Ορμή (ΝΕΟ), όπως υπογραμμίζει με συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» η βουλευτής Β' Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα. Και, επιπλέον, απορρίπτει το «γαϊτανάκι της ανέξοδης αλληλοκατηγορίας».

Στην ερώτηση τι διαφορετικό έχει να παρουσιάσει από τα άλλα κόμματα η ΝΕΟ, η κ. Παπακώστα απαντά ως εξής: «Το Ν.Ε.Ο. στοχεύει να καλύψει το πολιτικό κενό που υπάρχει στην κοινωνική δεξιά και στο μεσαίο χώρο σε επίπεδο Πολιτικής, Αρχών και Αξιών, με σημαία την κοινωνική ατζέντα, το Κράτος Δικαίου. Η διαφορά προκύπτει αβίαστα από την ιδρυτική μας διακήρυξη η οποία διατρέχεται από την καραμανλική σχολή σκέψεις, η οποία έχει εγκαταλειφτεί προ πολλού. Θυμίζω την φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή πως το κόμμα, "υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πέρα και επάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς"».

Στο περιθώριο οι αξίες που χαρακτήριζαν ανέκαθεν την ΝΔ/ Κυριαρχεί "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"

Για τη σχέση της με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, η βουλευτής σημειώνει: «Με την παρούσα ηγετική ομάδα, οι Αξίες οι οποίες χαρακτήριζαν και διέκριναν ανέκαθεν την ΝΔ, πέρασαν στο περιθώριο, οι καμπάνες που χτύπησα οδήγησαν στην διαγραφή μου, διότι προφανώς κυριαρχεί η στρατηγική "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"».