Το σκάνδαλο Novartis αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της τραγικής περιπέτειας που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, υποστηρίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Παπαδοπούλου αναφέρεται στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ευθύνη της τωρινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι να ρίξει φως στις κραυγαλέες περιπτώσεις διασπάθισης και κατασπατάλησης του δημόσιου πλούτου που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και στα μνημόνια.

Η ίδια θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρούν σκόπιμα να υποβαθμίσουν και να αποδομήσουν την ύπαρξη σκανδάλου, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο και χαρακτηρίζει «παραληρηματικές φαντασιοπληξίες» τις εκφράσεις περί «συμμορίας».

Επιπλέον εντοπίζει τη γενεσιουργό αιτία της παραγραφής των αδικημάτων και των οικονομικών εγκλημάτων «στην υπάρχουσα συνταγματική ρύθμιση, προϊόν εμπνεύσεως του κ. Βενιζέλου» και χαρακτηρίζει «όνειδος δικαίου» τις προβλέψεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.