«Μετά τις αγωγές του υπουργείου Υγείας σε βάρος των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης, που αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει το νοσοκομείο, η κυβέρνηση έφτασε σήμερα στο σημείο να στείλει στο νοσοκομείο αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ!» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης». 

 

   «Για το περιστατικό αυτό, το οποίο δείχνει ότι για την κυβερνητική πολιτική ο εχθρός είναι οι υγειονομικοί που παλεύουν για να κρατήσουν ανοιχτό ένα κρίσιμο νοσοκομείο, παρέμβαση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ζητώντας να αποχωρήσουν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις. Το ΚΚΕ στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης» προσθέτει το ΚΚΕ και τονίζει καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του:

   «Εδώ και τώρα να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νοσοκομείο και να σταματήσουν οι τρομοκρατικές αγωγές σε βάρος των εργαζομένων. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο Παίδων».