Επίθεση κατά της κυβέρνησης την οποία και κατηγορεί για ιδιαίτερες σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη εξαπολύει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κωσταντίνος Κυρανάκης και τονίζει ότι το κόμμα του ζητάει καθαρή εντολή να εφαρμόσει το πρόγραμμά του.

«Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι απόφαση των Ελλήνων πολιτών και κανενός ολιγάρχη».

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δηλώνει επίσης πως η ΝΔ δεν εκβιάζεται από κανέναν και πως η χώρα δεν θα γίνει πρώην σοβιετική χώρα.

Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου

«Εδώ έχουμε νόμους και κανόνες και χρέος μας είναι να τους υπερασπιστούμε απέναντι στο σύστημα διαπλοκής που χτίζει μεθοδικά ο κ. Τσίπρας», τονίζει χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στα γεγονότα της Τούμπας σημειώνει: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου ακόμη κι αν είναι φίλος της κυβέρνησης»

Ο κ. Κυρανάκης ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας πως δεν κάνει όσα θα έπρεπε γα την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ωστόσο επισημαίνει ότι η Ελλάδα «πρέπει να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική με τελικό στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης» με την Τουρκία και μέχρι τότε «προέχει η διεθνής και διαρκής προβολή του θέματος, η δημιουργία συμμαχιών και η επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Ζητάμε καθαρή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας/ Φόροι και εισφορές θα μειωθούν δραστικά

Επιπλέον, δηλώνει «ζητάμε από τους πολίτες καθαρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας» και αναφέρεται στις προτεραιότητες που θα θέσει η ΝΔ εάν γίνει κυβέρνηση.

«Η βασική μας προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε οικονομική ελευθερία για όλους και να αυξήσουμε το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας. Φόροι και εισφορές θα μειωθούν δραστικά, κυρίως για τη μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους», τονίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρανάκη, οι μικρές επιχειρήσεις, οι καταστηματάρχες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν τις ανάσες που χρειάζονται για να δημιουργήσουν ρευστότητα και να κινηθούν.

«Οι επιχειρήσεις που θα δημιουργούν δουλειές θα επιβραβεύονται με επιπλέον μείωση της φορολογίας, όπως έχει ανακοινωθεί. Με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τα κίνητρα που έχουμε εξαγγείλει για την αγορά ακινήτων, θα μπορέσουν ξανά ιδιοκτήτες και δανειολήπτες να δουν αύξηση στο εισόδημά τους», αναφέρει.

Όπως αναφέρει «το πάρτι στο Δημόσιο με τα χρήματα των φορολογουμένων θα τελειώσει. Θα μπει τέλος στην ασυδοσία που δείχνει η σημερινή κυβέρνηση με τα επιδόματα ενοικίου σε υπουργούς και τις αμέτρητες προσλήψεις συγγενών τους στο Δημόσιο».

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο κ. Κυρανάκης θα υπάρξουν αξιοκρατικές διαδικασίες παντού, απλοποίηση νομοθετικών πλαισίων, μείωση του κόστους μέσω συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνει ότι η ΝΔ θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου, «το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια θα τελειώσει και θα ενισχυθεί επιχειρησιακά η Ελληνική Αστυνομία ώστε να μπορεί να προστατεύει αποτελεσματικά τους πολίτες απέναντι στην ανεξέλεγκτη βία που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό».