Με τα νέα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΝΔ συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατά τη συζήτηση που είχε μαζί τους ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής για το ποδόσφαιρο: «Ζητώ νομιμότητα από όλους. Θα επιβάλουμε τη νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο. Όποιος θέλει να επιχειρεί στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενος με κανόνες που διέπουν μία ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό αφορά όλους. Δεν κάνουμε καμία διάκριση».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση τόνισε, επίσης, πως «ως πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθώ οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας», υπεραμύνθηκε της «ανάπτυξης και ευημερίας για όλους» και σημείωσε πως «είναι έντονη η πολιτική και η συναισθηματική μας σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη».

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η ΝΔ, η παράταξή μας, είναι ιστορικά, πολιτικά και συναισθηματικά απολύτως ταυτισμένη με την Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη Μακεδονία» και πως «σηματοδοτεί τις ρίζες του έθνους μας, της ιστορίας μας και την ίδια μας την ταυτότητα».

Αναφερόμενος στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας και στην ομιλία, απόψε, του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως φαντάζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πει αυτά που βιώνουν οι πολίτες. «Η κυβέρνηση υποβάθμισε τη Θεσσαλονίκη και ρήμαξε τη Βόρεια Ελλάδα. Η ανεργία στη Μακεδονία είναι υψηλότερη από το μέσο όρο της χώρας. Δυστυχώς η μετανάστευση επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες συνεχίζεται. Έχει γίνει όρος επιβίωσης, καθώς οι επιχειρήσεις στη Β. Ελλάδα αντιμετωπίζουν την υπερφορολόγηση και γραφειοκρατικά εμπόδια. Η υπερφορολόγηση συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, παγώνει την κατανάλωση και ψαλιδίζει την ανάπτυξη. Η καθημερινότητα των πολιτών στη Θεσσαλονίκη είναι μουντή, τα δημόσια νοσοκομεία έχουν προβλήματα και ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει ανομία και βία στα πανεπιστημιακά ιδρύματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως το σχέδιο της ΝΔ για την αναβίωση της επιχειρηματικότητας είναι καλά επεξεργασμένο και στηρίζεται στη μείωση της φορολογίας και στην απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών.»

Και συμπλήρωσε: «Καθώς θα πηγαίνουμε προς τις εκλογές σε ένα περιβάλλον με ολοένα μεγαλύτερη πόλωση και ένταση γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό, ο δικός σας λόγος να αναπαράγεται με μεγαλύτερη συστηματικότητα. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης πέφτει στις πλάτες σας σε μια συγκυρία που πολλοί θα επιδιώξουν να ανακαλύψουν και να αναπαράγουν διχασμούς που ανήκουν στο παρελθόν».