Με χιούμορ αντιμετώπισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την κατάσταση που πήγε να...στηθεί στον Πειραιά στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -σε μια κατάμεστη αίθουσα- της έναρξης της οποίας προηγήθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από το ξενοδοχείο.

Του Γιάννη Αγουρίδη

Οι υπεύθυνοι του πολυχώρου «Kremlino» πήραν την απόφαση για αλλαγή του χώρου της εκδήλωσης, όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση, λόγω της δικαιολογημένης ανησυχίας τους, όπως αποδείχτηκε, για συγκέντρωση διαμαρτυρίας οπαδών του Ολυμπιακού. Ωστόσο, όσοι επιχείρησαν να ακυρωθεί η εκδήλωση, απέτυχαν, καθώς πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Theoxenia»

Όπως είπε «έχω μόνο μία στεναχώρια, ότι δεν είναι στη μοίρα μου να πάω ποτέ στο Κρεμλίνο. Ως μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού δεν με είχαν καλέσει ποτέ, σήμερα έγινε η προσπάθειά μου να πάω αλλά φαίνεται ότι θα γεράσω και δεν θα τα καταφέρω». Από την πλευρά του,

Αναφορά σε όσα προηγήθηκαν έκανε και ο Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χρήστος Φωτιάδης λέγοντας ότι «πολλοί νόμιζαν ότι με απειλές και τραμπουκισμούς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά θα ακύρωνε την εκδήλωση. Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν τρομοκρατούμαστε».

Την ίδια ώρα, o Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς πήρε θέση για τα τεκταινόμενα, μέσω social media, καθώς ανέφερε: «Στην Θεσσαλονίκη δεν επιτρέπονται οι εκδηλώσεις πολιτικών για να μην προκληθούν οι πολίτες. Στον Πειραιά δεν επιτρέπονται οι εκδηλώσεις πολιτών για να μην προκληθεί ο Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέρα όνειδος. Ομιλία σε 20 άτομα και 200 αστυνομικούς! Ομιλία που θυμίζει 1967-1973…».

Η 21η Ιουνίου η ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας

Από και πέρα, ο υπουργός Οικονομικών έθεσε ως ορόσημο της ολοκλήρωσης της συνολικής συμφωνίας Ελλάδας-θεσμών την 21η Ιουνίου. Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια Ευρώπη με κοινωνικό κριτήριο, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος διαφυγής προς το λαικισμό, κάνοντας παράλληλα κριτική στην εγχώρια σοσιαλδημοκρατία, η οποία δεν αφουγκράζεται.

Για την υπόθεση της Novartis, ανέφερε ότι οι ένοχοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν, αλλά δε θα πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να θωρακιστεί το κράτος.