Η Νέα Δημοκρατία απομακρύνεται καθημερινά από αυτό που γνωρίζαμε όλοι ως ιδεολογικό αξιακό της πυρήνα, τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα. Παράλληλα υποστήριξε ότι σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ έχει προβλήματα στρατηγικής, έλλειμμα εθνικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα.

Η κουλτούρα της Νέας Δημοκρατίας είναι να υπερβαίνει το κομματικό συμφέρον και να προσπαθεί, να διαλέγεται και να συνεννοείται επ’ ωφελεία του έθνους και της πατρίδας, πρόσθεσε, και αυτό δεν το αναγνωρίζω σήμερα, ούτε στα θέματα της οικονομίας, ούτε στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ούτε σε κανένα ζήτημα που είναι σημαντικό.

Η κ. Παπακώστα ανέφερε ότι όταν o Κώστας Καραμανλής είχε ζητήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου να υπάρχει σύγκλιση και συνεννόηση για το θέμα της κρίσης, τότε πολύ επιπόλαια και πολύ ανεύθυνα ο κ. Παπανδρέου είχε αρνηθεί. Εάν είχε επιτευχθεί σύγκλιση και συνεννόηση, σημείωσε, θα είχαν αποφευχθεί τα μνημόνια και η ταλαιπωρία του ελληνικού λαού και οι πολιτικές δυνάμεις θα είχαν συνεννοηθεί.

Η σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ έχει προβλήματα στρατηγικής, έλλειμμα εθνικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα

Υπάρχουν δυνάμεις στη Νέα Δημοκρατία που φαλκιδεύουν την παραδοσιακή κατεύθυνση που είχε η παράταξη, δηλαδή να λειτουργεί με μέτρο και σύνεση, τόνισε και εκτίμησε ότι η σημερινή ηγετική ομάδα έχει προβλήματα στρατηγικής, έλλειμμα εθνικού σχεδίου για την επόμενη ημέρα και εκφράζει αποσπασματικές θέσεις την στιγμή που η κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει πολιτικό περίπατο στο Κοινοβούλιο, αλλά και έξω από αυτό, εκμεταλλευόμενη αυτό το έλλειμμα.

Η κ. Παπακώστα ανέφερε πως, η Νέα Δημοκρατία είχε πάντοτε ένα προγραμματικό και ιδεολογικό λόγο που έχει επιβεβαιωθεί στην Ευρώπη και αλλού και στη σημερινή ηγετική ομάδα ψάχνουν άλλα μοντέλα τα οποία έχουν αποτύχει. Θεωρώ, τόνισε, ότι κάποιοι επικοινωνιακοί παράγοντες και ειδικοί, οι οποίοι έχουν αριστερές εμμονές και ιδεοληψίες θεωρούν ότι πρέπει να εισφέρουν και κομίσουν στη Νέα Δημοκρατία αντιλήψεις ιδεοληπτικές, οι οποίες όμως βύθισαν τις προηγούμενες παρατάξεις στις οποίες λειτούργησαν και δεν ευτύχησαν να δουν αίσιο τέλος.

Νομίζω ότι η ηγετική ομάδα και ο ηγέτης οφείλουν να τα αναγνωρίζουν αυτά και να τα αποτρέπουν, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ο ηγέτης πρέπει να τα καθορίζει αυτά γιατί οι άλλοι που έρχονται στο κόμμα μέσα από δημοκρατικές, εκλογικές διαδικασίες πρέπει να ακολουθούν τη φιλοσοφία, την ιδεολογία και τον πυρήνα που προτείνει η παράταξη και όχι ό,τι τη μεταλλάσει σε κάτι άλλο δίχως έγκριση θεσμική.

Η ανεξάρτητη βουλευτής δήλωσε ότι, υπάρχει ανάγκη να ξαναχτυπήσει η καρδιά της κεντροδεξιάς παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, στους ρυθμούς που πάντοτε χτυπούσε και που σήμερα έχουν αρρυθμία, και εκτίμησε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό κενό ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ το οποίο, όπως είπε, θα καλυφθεί γιατί η ίδια η πολιτική απεχθάνεται το κενό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ