Στην αποκατάσταση των ζημιών ηλεκτροδότησης του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος θα συμβάλει οικονομικά η Βουλή. Θα καλύψει το 50% του συνολικού κόστους για την αγορά γεννητριών του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος.

«Ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, και εκτιμώντας τον επείγοντα χαρακτήρα της ηλεκτροδότησης των κτηρίων του, τα οποία υπέστησαν σημαντικές ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά, το Κοινοβούλιο αποφάσισε να συμβάλει στην αγορά γεννητριών με χρηματικό ποσό, που θα καλύψει το ήμισυ (50%) του συνολικού κόστους τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη ως αναγνώριση του έργου που επιτελεί το Λύρειο Ίδρυμα, αλλά και ως συνέχεια της αυτονόητης έμπρακτης αλληλεγγύης, στήριξης και συμπαράστασης που επιδεικνύει η Βουλή των Ελλήνων, από την πρώτη στιγμή, συμβάλλοντας με 10 εκατομμύρια ευρώ από το αποθεματικό της στον Ειδικό Λογαριασμό που δημιουργήθηκε για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων», τονίζεται στην ανακοίνωση.