«Είμαστε σε εγρήγορση απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα. Θα παραμείνουμε αυστηροί, χωρίς να ανεβάσουμε τους τόνους», δήλωσε σήμερα στον Real Fm ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας.

Ο Πάνος Ρήγας διαβεβαίωσε πως η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία θα παραμείνει αυστηρή, διασφαλίζοντας την αποφυγή λαθών και την περαιτέρω όξυνση της κατάστασης.

«Η ιστορία έχει αποδείξει πως όταν ανεβαίνουν οι τόνοι όχι μόνο δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα» επεσήμανε, ξεκαθαρίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει νηφάλια και συνεπής στον ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά με την ένταση στη Συρία και τα φραστικά πυρά μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε κατηγορηματικά πως η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οφείλει να μην αναμιχθεί και να παραμείνει νηφάλια απέναντι στην επιθετική ρητορεία συγκεκριμένων δυνάμεων.

Υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης λύσης στο Σκοπιανό

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις των συζητήσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τόνισε τη σημασία της σημερινής συνάντησης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του από την πΓΔΜ και εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης λύσης. Υπογράμμισε δε, πόσο ευνοϊκή θα ήταν η επίτευξη συμφωνίας για της οικονομίες και των δύο χωρών που επί 25 χρόνια ταλαιπωρούνται από το συγκεκριμένο πρόβλημα. Υπενθύμισε τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων για τη μη επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ και για μία ακόμα φορά διαβεβαίωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ακλόνητος στην εθνική γραμμή της χώρας.

Πλέον επίσημα έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας πιστοληπτικής γραμμής.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, στάθηκε στο γεγονός πως έχει πλέον επίσημα αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας πιστοληπτικής γραμμής. Εξέφρασε αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και συνολικά του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Απέκλεισε τα σενάρια εκλογών αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τον χρόνο που έχει μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της προκειμένου να διασφαλίσει τη συνέχιση της θετικής δημοσιονομικής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας.