Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκφράζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας ευχόμενος να επικρατήσει τελικά η σύνεση στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας απαράδεκτη και συνιστά «σοβαρότητα, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» από την πλευρά της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο Νίκος Δένδιας υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «χρειάζεται, ως χώρα, να αποφασίσουμε τι Ένοπλες Δυνάμεις θέλουμε και ποιος είναι ο ρόλος μας στην ευρύτερη περιοχή».

Μιλώντας για τον νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο κ. Δένδιας διαπιστώνει διγλωσσία μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου και εκφράζει την άποψη ότι «σε περίπτωση μείζονος κρίσης η συγκεκριμένη διαφορά αντιλήψεων θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά επιζήμια».

Ερωτηθείς για την επίλυση του ζητήματος με την ΠΓΔΜ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα να συντηρεί και άλλα ανοικτά μέτωπα με τους γείτονές της εκτός αυτό με την Τουρκία», ωστόσο σημειώνει ότι «η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας» και ξεκαθαρίζει ότι «εάν η συμφωνία είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος της μεγάλης σύγκλισης», ο Νίκος Δένδιας σημειώνει ότι «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα υποδείξει, με την ψήφο του, αν πρέπει να υπάρξει ή όχι συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής» και τονίζει ότι στόχος της ΝΔ πρέπει να είναι η αυτοδυναμία.