Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Η προοπτική της συνανάπτυξης και της συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες είναι η προοπτική του μέλλοντος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην 3η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

«Διατηρούμε ισχυρό και ισχυροποιούμε ακόμη περισσότερο το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης», υπογράμμισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα της Prudential Actuarial Solutions και της Swiss Re, με θέμα τη θωράκιση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Το μήνυμα πως η Ελλάδα, τασσόμενη στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, στέλνει το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την 35η επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να παραστεί στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018 με γενικό τίτλο «Ευρωπαϊκή προοπτική και συνδεσιμότητα, βιομηχανική ανάπτυξη και συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια», που οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

«Η συμφωνία με την Εκκλησία -με τις 10.000 θέσεις που απελευθερώνονται λόγω της διαγραφής των κληρικών από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών- μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε περισσότερες προσλήψεις συνολικά στο δημόσιο τομέα, στοχευμένα, εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, εντός, φυσικά, των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Aftodioikisi.gr.

Την υποστήριξη της Ελλάδας στην υποψηφιότητα της Οσάκα για τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης EXPO 2025, ζήτησε ο αν. υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας, Χιροφούμι Τακινάμι στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη.

«Πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, προεξαρχόντων των Άδωνι Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη και εσχάτως του Κ. Κυρανάκη, ακυρώνουν τον Κ. Μητσοτάκη και τάσσονται κατά της πρότασης συμφωνίας Εκκλησίας-Πολιτείας. Η ΝΔ παραμένει υπέρ της πρότασης ή έγινε πάλι έρμαιο των ακροδεξιών»; ρωτάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το Μέγαρο Μαξίμου.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ