Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018

«Από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κρατούμε το θετικό σκέλος. Τη στροφή του υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 197ης επετείου του προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην "Παναγιά στο Χρυσοβίτσι" έχει το νόημα της επιβεβαίωσης των αγώνων που χρειάζεται να συνεχίζει να κάνει ο λαός μας με ενότητα και ομοψυχία, καθώς και με προσήλωση στα ιδανικά της ελευθερίας», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις.

«Η συντεταγμένη έξοδος από το μνημόνιο και η διαμόρφωση της μεταμνημονιακής αναπτυξιακής στρατηγικής αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα και θα φέρουν ελληνική υπογραφή», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης σε ομιλία του στο 4ο συνέδριο της ΕΣΕΕ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 20 και 21 Απριλίου.

Με δηκτικό τρόπο σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων («Νέα», «Παραπολιτικά») που κάνουν λόγο για κόντρα Τσίπρα - Τσακαλώτου. «Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν καταφέρει να λύσει τα εσωκομματικά του δεν τον γλιτώνει κανένα πρωτοσέλιδο», σημειώνουν.

Η οικονομική και δημοσιονομική πραγματικότητα της χώρας είναι πλέον εντελώς διαφορετική και τίποτα δεν μπορεί να διακόψει την πορεία εξόδου από το πρόγραμμα χωρίς νέες επιβαρύνσεις, είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με συνέντευξη που παραχωρεί στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες για σήμερα επαφές του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με Ευρωπαίους αξιωματούχους στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ