Για προσπάθεια υποβάθμισης της πολιτικής σε ένα «χυδαίο δούναι και λαβείν» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή τη στάση του προέδρου της ΝΔ στο θέμα της κατάτμησης της Β' Αθηνών.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συμπεριφέρονται και στο θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθηνών -όπως και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο θεσμικό εκσυγχρονισμό του κράτους- σαν κακομαθημένα παιδιά», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Τονίζει ότι «συσχετίζουν δύο άσχετα μεταξύ τους ζητήματα, θέλοντας να υποβαθμίσουν την πολιτική σε ένα χυδαίο δούναι και λαβείν, όπως εξάλλου έχουν συνηθίσει».

Υπογραμμίζει πως «το θέμα για τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό: Συμφωνούν ότι η κατάτμηση της Β΄ Αθηνών είναι μία αναγκαία δημοκρατική τομή; Εάν ναι, οφείλουν να το πουν».

Από εκεί και πέρα, σημειώνει ότι «η άρνησή τους να συμβάλλουν σε μία ακόμη αναγκαία μεταρρύθμιση για το πολιτικό μας σύστημα, με όποιο πρόσχημα και αν εμφανιστεί, θα είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η ΝΔ είναι δύναμη βαθιά συντηρητική και φοβική στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

«Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι ανοιχτή στο διάλογο», καταλήγει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης έστειλε επιστολή στα κόμματα για την παρουσίαση της πρότασης για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική (πρώην «υπόλοιπο») και η Β' Αθηνών. Η συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη 17 Μαΐου στις 13:00, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όχι από ΝΔ

H ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση για το θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας μέχρι, όπως τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στην σαφή πρότασή του κόμματος για την χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών. Μάλιστα οι ίδιες πηγές κατηγορούν τον κ. Σκουρλέτη πως επιθυμεί να ανοίξει τη συζήτηση για επικοινωνιακούς λόγους.