Οποιαδήποτε συμφωνία προϋποθέτει συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ με απάλειψη όλων των ζητημάτων αλυτρωτισμού και ότι το όνομα πρέπει να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την τηλεφωνική ενημέρωση που είχε από τον πρωθυπουργό για τις διαπραγματεύσεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, για να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας «επανέλαβε στον πρωθυπουργό τη θέση του κόμματος για την αποτροπή της ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία προϋποθέτει τη συνταγματική αναθεώρηση στη γειτονική χώρα προκειμένου να απαλειφθούν όλα τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και ότι το όνομα πρέπει να έχει αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό, κάτι το οποίο δεν εξασφαλίζει η νέα πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».