(upd 22.00) «Το δίλημμα της επόμενης ημέρας είναι από τη μια το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης κι από την άλλη οι δοκιμασμένες και καταστροφικές πολιτικές που θέλει να επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε ο εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel».

Με αφορμή την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη  ο κ. Παππάς τόνισε ότι «όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και να είμαστε απέναντι στα φαινόμενα βίας και διχασμού και να μην τοποθετούμαστε με τρόπο που ενισχύει αυτές τις πρακτικές», ενώ αναφερόμενος στην αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων με αφορμή την επίθεση, υποστήριξε ότι «δεν θα υπήρχε πεδίο αντιπαράθεσης, αν η ΝΔ είχε μια καθαρή θέση και ξεκαθάριζε και τη θέση των στελεχών της, τα οποία έχουν επιλέξει τη σιωπή, η οποία μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει».

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με το ονοματολογικό, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» το έμαθε ο κόσμος από διαρροές που έγιναν σε μέσα της γειτονικής χώρας. Έχουμε κάθε λόγο, ως ισχυρός εταίρος σε αυτή τη διαπραγμάτευση, να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με ψυχραιμία. Η Ελλάδα έχει κερδίσει το πάγιο αίτημά της, δηλαδή το erga omnes, μια ονομασία για όλες τις χρήσεις. Θέλουμε μια λύση η οποία θα είναι λειτουργική».

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι «δικαιώθηκε η επιλογή της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα συνειδητοποίησε ότι η στασιμότητα δεν βοήθησε τα ελληνικά συμφέροντα», ενώ αναφορικά με την αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι «η ΝΔ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο που κατέβηκε στα συλλαλητήρια. Κάποιοι είπαν ψέματα στον κόσμο αυτό, όταν έλεγαν ότι η Ελλάδα μπορεί να βρει λύση στο μακεδονικό ζήτημα, με ένα όνομα που δεν θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να ζητήσει δύο φορές συγγνώμη από τον κόσμο που πήγε στα συλλαλητήρια, διότι αυτός ο κόσμος, αν και έχει μια ευαισθησία, έχει δικαίωμα να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση και όχι να προσπαθούν να τον παθιάσουν στη βάση καταστάσεων που δεν ισχύουν». Δήλωσε «βέβαιος ότι θα φτάσουμε σε μία λύση, η οποία θα διασφαλίσει ευρύτατη πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή, μεταξύ αυτής και του Πάνου Καμμένου» ενώ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛΛ ανέφερε ότι «έχει δείξει ότι είναι αρκετά ισχυρή, σε αντίθεση με όσα περίμεναν οι αντίπαλοί μας».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας για την Κεντροαριστερά σημείωσε ότι «η συγκρότηση του προοδευτικού πόλου και της διεύρυνσης της κυβερνητικής πολιτικής είναι ένας στόχος διαρκής από την πλευρά μας. Θεωρώ πως ένας άνθρωπος, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται προοδευτικός δεν θα ήθελε να δει πολιτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα». Και υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι το 2014 είναι πολιτικές ακραίου φιλελευθερισμού».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το καθαρό δίλημμα της επόμενης μέρας είναι ακόλουθο «Από τη μια είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης που ανασυγκροτεί παραγωγή, εργασία και κοινωνικά δικαιώματα και από την άλλη οι δοκιμασμένες και καταστροφικές πολιτικές της περιόδου ως το 2014 που θέλει να επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης».

Ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε και στο θέμα παραίτησης του προέδρου του ΣτΕ, σημειώνοντας ότι «ο κ. Σακελλαρίου είναι επιλεκτικός με το θέμα των διαρροών. Όταν υπήρξαν το 2016 οι διαρροές για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών δεν υπήρξαν οι αντίστοιχες δηλώσεις».

Για τις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι «ολοκληρώνεται η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας» προσθέτοντας ότι «αισθανόμαστε δικαιωμένοι για αυτή την κατάληξη, ύστερα από όσα ακούσαμε. Ύστερα από τρεις δεκαετίες, η Πολιτεία έβαλε κανόνες σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα» τόνισε.

Μιλώντας για το ΔΝΤ και την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «η Ελλάδα έχει δείξει ότι θα ήθελε μια ευρωπαϊκή λύση, χωρίς το ΔΝΤ. Είμαστε λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση του τρίχρονου προγράμματος και περιμένουμε να δούμε αν το ΔΝΤ θα αποφασίσει να μπει στο πρόγραμμα ή όχι. Είναι μια αστεία κατάσταση που δεν μπορεί να εξηγηθεί». Τόνισε ότι «προτεραιότητα μας είναι να υπάρξει μια συμφωνία, η οποία δεν θα υπονομεύει την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας» προσθέτοντας ότι «δεν ανησυχούμε για το χρονοδιάγραμμα. Η αξιολόγηση έχει κλείσει και υπάρχει τεχνική συμφωνία».

Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σχολίασε και την απώλεια του Έλληνα κωμικού Χάρρυ Κλυνν, αναφέροντας ότι «είναι μια απώλεια που μας φέρνει συγκίνηση. Είναι ένας άνθρωπος που έδωσε χαρακτήρα στην ελληνική σάτιρα, είναι ένα σύγχρονος Αριστοφάνης».