Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ εκφράζει σε συνέντευξη του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας πως «έχουν υπάρξει σημαντικά βήματα προόδου στις συζητήσεις, ωστόσο απομένει ακόμη αρκετός δρόμος που πρέπει να διανυθεί».

Επαναλαμβάνει πως προτεραιότητα για την κυβέρνηση «εξακολουθεί να είναι η εξασφάλιση του erga omnes και της συνταγματικής αναθεώρησης και ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της γείτονος, που δημόσια αποδέχθηκε αυτήν την προοπτική».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει «ότι η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται στη βάση των τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα το πακέτο προτάσεων του απεσταλμένου, του κ. Νίμιτς».

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζει « αποτελεί σταθερό στόχο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Από κει και πέρα, θα πρέπει να περιμένουμε το πέρας των τουρκικών εκλογών και στη συνέχεια να εξετάσουμε τα επόμενα βήματα».

Ο υπουργός Επικράτειας έκανε λόγο για καθαρή έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα «χωρίς πιστοληπτική γραμμή και άρα χωρίς νέο μνημόνιο».