Μετά τον Αύγουστο, που η χώρα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια, η κυβέρνηση θα μπορεί με μεγαλύτερη ευχέρεια να εφαρμόσει αναπτυξιακές πολιτικές ενίσχυσης του κόσμου της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή εφημερίδα «Χαραυγή της Κυριακής».

Τον Αύγουστο η χώρα βγαίνει οριστικά από τα μνημόνια και αφήνει πίσω της ανεπιστρεπτί την πιο σκοτεινή περίοδο, από οικονομικής απόψεως, που γνώρισε ο ελληνικός λαός μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.

Στη συνέντευξη ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι μετά τον Αύγουστο η κυβέρνηση θα μπορεί με μεγαλύτερη ευχέρεια να εφαρμόσει αναπτυξιακές πολιτικές ενίσχυσης του κόσμου της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας, σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις και προοπτικές της οικονομικής αποδιάρθρωσης και της απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια. «Στόχος η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους», τονίζει.

Ο υπουργός σημειώνει ότι στη νέα εποχή δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και επισημαίνει πως «τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι σταθερά, χωρίς να επαπειλείται τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά η επιστροφή στο πρόσφατο παρελθόν».

Ο κ. Κοντονής δηλώνει ότι «Δεξιά και ΠΑΣΟΚ είναι υπόλογοι για την εμπέδωση ενός καθεστώτος οικονομικής διαφθοράς και πολιτικής διαπλοκής που συνέτεινε σε μεγάλο βαθμό στη φτωχοποίηση της κοινωνίας». Επίσης , σημειώνει ότι «ανησυχούν, διότι βλέπουν ότι το σάπιο καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής, του οποίου αποτέλεσαν επί δεκαετίες οργανικό τμήμα, λαμβάνει τέλος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι «ιδίως η εγχώρια οικονομική ολιγαρχία προσπαθεί με κάθε μέσο να δημιουργήσει συνθήκες αμφισβήτησης του κυβερνητικού έργου».

Σε ερώτηση για την κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο υπουργός χαρακτηρίζει την σημερινή κατάσταση «ασυγκρίτως καλύτερη» . Παράλληλα όμως επισημαίνει ότι «η μάχη για την πάταξη της διαφθοράς και η εναντίωση στα οικονομικά συμφέροντα, που σταθερά επιδιώκουν να λυμαίνονται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πρέπει να είναι συνεχής και αδιάλειπτη, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού ή επανάπαυσης».