Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ. Χτες το απόγευμα οι δυο πρωθυπουργοί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία περίπου μίας ώρας.

«Αν ολοκληρωθεί η συζήτηση την Τρίτη θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία οι επιλογές για τον Ζόραν Ζάεφ», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, η επικοινωνία έγινε σε καλό κλίμα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία το πρωί της Τρίτης.

Ο Ζόραν Ζάεφ «βλέπει» οριστική συμφωνία, για το ζήτημα της ονομασίας την Τρίτη, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του.
Όπως επισήμανε, ήταν από την αρχή αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης.

Απομένει -πρόσθεσε- να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα ώστε την Τρίτη μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσουν την ευχάριστη είδηση.

«Πιστεύω ότι η αισιοδοξία μου για την επίλυση του θέματος του ονόματος θα υλοποιηθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεβ μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό «Τέλμα» των Σκοπίων.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και απομένει να διευκρινισθούν όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα ώστε αύριο με τον πρωθυπουργό Τσίπρα να ανακοινώσω την ευχάριστη είδηση», ανέφερε ο Ζάεφ.

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει στο κοινή γνώμη, πως αφήσαμε για αύριο να μιλήσουμε και πάλι, για να κάνουμε το ιστορικό βήμα. Η αισιοδοξία μου αυτή, σας το λέω αποκλειστικά, μπορεί να επιτευχθεί, με μεγάλη εξειδίκευση και επαγγελματισμό των κρατικών θεσμών που ήταν μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων. Για να επιτύχουμε μια δίκαιη συμφωνία, για να ενισχύσουμε την ταυτότητα, για να μείνουμε δίπλα στις πιο ισχυρές χώρες των διεθνών οργανισμών», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.