«Οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης που η χώρα μας οφείλει να αναζητά, αλλά και του ρόλου που διεκδικεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

«Η Ελλάδα, λόγω της θέσης της στο χάρτη, μπορεί να μετατραπεί σε κόμβο μεταφορών, τηλεπικοινωνιών και εμπορίου» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημειώνοντας ωστόσο ότι «για να είναι αξιόπιστος ο κόμβος αυτός, πρέπει να έχει ισχυρά και αξιόπιστα δίκτυα τηλεπικοινωνιών».

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε «το υπουργείο ΨΗΠΤΕ επενδύει 700 εκατ. ευρώ για έργα τηλεπικοινωνιών. Ολοκληρώσαμε το "Rural Broadband", για το οποίο βραβευτήκαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αναπτύξαμε δίκτυα ίντερνετ στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας». «Σύντομα ξεκινά το "Super Fast Broadband", το οποίο λειτουργεί με τη μορφή επιδότησης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» πρόσθεσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται τη δημόσια παρέμβαση, προκειμένου η χώρα μας να πιάσει τους στόχους που έχει θέση η ΕΕ, σύμφωνα με τους οποίους το 2025 το 50% των νοικοκυριών θα πρέπει να έχει συμμετρική σύνδεση, τουλάχιστον 100 Mbps».

«Με τις επιλογές μας, ωθήσαμε τον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει σε τεχνολογίες που είναι συμβατές με τους στόχους της Κομισιόν, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, προσθέτοντας ότι «η Deutsche Telekom ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ, σε ορίζοντα 4 ετών για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στα σπίτια και στις επιχειρήσεις».