«Το μέλλον διαφαίνεται πιο φωτεινό και πιο ελπιδοφόρο»: αυτή είναι η κατακλείδα της επιστολής που απέστειλε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Δημήτρης Λιάκος σε όλους τους συναδέλφους του υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, γενικούς γραμματείς με τους οποίους εργάστηκε από κοινού για τη διευθέτηση των μνημονιακών υποχρεώσεων, από τον Νοέμβριο του 2016.

Στην επιστολή του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται στην ολοκλήρωση της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος του ESM, με την πρόσθετη επισήμανση ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα συμφωνήθηκαν και ολοκληρώθηκαν 88 προαπαιτούμενα, ωστόσο «ο αριθμός των υποδράσεων που απαιτούνταν για να πετύχουμε τον τελικό στόχο ήταν πολλαπλάσιος». Ειδικότερα, «την τελευταία τριετία ολοκληρώσαμε περίπου 450 προ απαιτούμενες δράσεις, προκειμένου να κλείσει το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της χώρας».

Όλοι», προστίθεται στην ίδια επιστολή, «γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, που πολλές φορές μας έφεραν αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Ωστόσο κατορθώσαμε να τις ξεπεράσουμε, και σήμερα με το τέλος αυτής της περιόδου, μπορούμε να σχεδιάσουμε καλύτερα τις μελλοντικές κινήσεις μας».

Κλείνοντας ο Δ. Λιάκος ευχαριστεί για τη συνεργασία στο συγκεκριμένο αντικείμενο, επίσης «θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή δύναμη για ένα μέλλον που διαφαίνεται πιο φωτεινό και πιο ελπιδοφόρο».