Στο στόχαστρο του κυβερνητικού εκπροσώπου βρέθηκαν σήμερα ο ΣΕΒ και ο πρόεδρός του κ. Φέσσας, αλλά και η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη στάση τους στο θέμα των συντάξεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Τα "σκάγια" πήραν και τη ΓΣΕΕ, η οποία εδώ και ημέρες, είχε ταχθεί κατά της ανάδειξης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας ως "κοινωνικού εταίρου", υποστηρίζοντας σε αυτό το θέμα τη στάση του ΣΕΒ.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Αναλυτικά, με αφορμή τη θέση του ΣΕΒ να μην αρθεί το μέτρο για μείωση των συντάξεων το 2019 ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον κ. Φέσσα ότι “λειτουργεί ως λαγός της ΝΔ” με αμιγώς πολιτικά κριτήρια. “Έτσι κι αλλιώς εκπροσωπεί εργοδοτικά συμφέροντα, τα οποία λαμβάνει, βεβαίως, υπόψη η κυβέρνηση, αλλά δουλειά της είναι να τα σταθμίζει και να αποφασίζει με βάση τα συμφέροντα της κοινωνίας”, είπε, στη διάρκεια του briefing.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο για τον "χάρτη" των εργοδοτικών οργανώσεων αλλά ότι εκφράζουν απόψεις και πρακτικές με τις οποίες συγκλίνει και άλλες με τις οποίες δεν γίνεται να συγκλίνει. “Όπως με τις θέσεις που εκφράζει ο ΣΕΒ για συλλογικές συμβάσεις και συντάξεις” πρόσθεσε.

Σε σχετική ερώτηση του  bigbusiness.gr  με αφορμή τη στάση της ΓΣΕΕ (σσ. έχει ταχθεί εδώ και ημέρες κατά της αναγνώρισης ως "κοινωνικού εταίρου" των Βιομηχάνων της Βορείους Ελλάδας (ΣΒΒΕ) ο Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΓΣΕΕ ότι "λειτουργεί με κριτήριο υπεράσπισης των εργοδοτικών συμφερόντων".

"Δεν έχω παρά να σας θυμίσω τη στάση της ΓΣΕΕ στο δημοψήφισμα του 2015. Όταν είχε πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη προσπάθεια συκοφαντίας και μετωπικής σύγκρουσης με την ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζοντας το ΝΑΙ στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα. Δεν είναι κάτι που μας ξενίζει η στάση της ΓΣΕΕ. Πάντοτε λειτουργούσε κατά κύριο λόγο με κριτήριο την υπεράσπιση των εργοδοτικών και όχι των εργατικών συμφερόντων. Κι ακριβώς για αυτό το λόγο αντιδρά και σήμερα", κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε Επίσης

Θ. Φέσσας: Η κυβέρνηση αποθαρρύνει τους επενδυτές και διαιρεί του εργοδότες