Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε από εχθές η υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων.

Από το εχθές δικαιούχοι του επιδόματος προσέρχονται για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας (δίπλα από το δημαρχείο), στο Κλειστό Γυμναστήριο Μαραθώνα (στην αφετηρία έναρξης της μαραθώνιας διαδρομής), στο ΚΑΠΗ Κινέτας (56,5 χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών- Κορίνθου) και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου). Μαζικό κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκονται από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ στα σημεία υποδοχής προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εχθές και σήμερα προσέρχονται όσοι το επίθετό τους αρχίζει από Α έως Ι, την Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Αυγούστου θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους όσοι τα επίθετά τους αρχίζουν από Κ έως Μ, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Αυγούστου από Ν έως Π, ενώ τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Αυγούστου θα υποβάλλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι με επίθετο που αρχίζει από Ρ έως Ω.

Ωστόσο αυτοί οι περιορισμοί δεν είναι υποχρεωτικοί, καθώς όπως ανέφεραν εργαζόμενοι του υπουργείου, εξυπηρετούνται ακόμη και δικαιούχοι που το επίθετό τους δεν αντιστοιχεί στην ορισμένη ημέρα υποβολής αιτήσεων. Κυρίως όταν μιλάμε για ηλικιωμένους ή άτομα με αναπηρίες, κινητικά προβλήματα, κλπ.

«Αυτό συμβαίνει για να μην υπάρξει συνωστισμός και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γγ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, και προσέθεσε: «Πιστεύω ότι με τη ροή που έχει η διαδικασία, σταδιακά το πρώτο 8ημερο, θα καλύψουμε το μεγαλύτερο τμήμα των δικαιούχων, όσοι δηλαδή έχουν παραλάβει ήδη τα δελτία των αυτοψιών που έχουν ολοκληρωθεί. Και παράλληλα οι μηχανικοί του υπουργείου, όπου διαπιστώνονται είτε προβλήματα στα δελτία είτε ζητήματα που δεν ήταν παρόντες οι ιδιοκτήτες και δεν έχουν παραλάβει το δελτίο τους, επανέρχονται στο συγκεκριμένο οίκημα για να γίνει ο επανέλεγχος και να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες».

Σημειώνεται ότι όσοι δεν προλάβουν τις ανωτέρω ημερομηνίες υποβολή αιτήσεων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης, και έως τις 30 Οκτωβρίου 2018.