Είναι πλέον εμφανές ότι κάποιοι έχουν πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες και οφείλουν να απολογηθούν τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στη δικαιοσύνη, αναφέρει το Μαξίμου για την «μαύρη τρύπα» των 89 εκατ. ευρώ που βρήκαν οι ορκωτοί λογιστές στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2014. Λογιστική η διαφορά απαντά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης.

 Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «από την έκθεση των ορκωτών λογιστών για τον εντοπισμό διαφορών στους ετήσιους απολογισμούς που κατέθετε το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στο Υπουργείο Υγείας για την περίοδο 2007-2014, διαπιστώθηκε ότι 90 εκατομμύρια έκαναν φτερά».

«Είναι πλέον εμφανές τόσο από τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτή την έκθεση, όσο και από όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την πρώτη ημέρα σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής ότι κάποιοι έχουν πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες και οφείλουν να απολογηθούν τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στη δικαιοσύνη», αναφέρει.

Φωνασκούν σε φιλικά ΜΜΕ, σωπαίνουν όταν υπάρχουν αποκαλύψεις

Και καταλήγει «με το να φωνασκούν καλεσμένοι σε φιλικά τους ΜΜΕ και να σωπαίνουν όταν υπάρχουν αποκαλύψεις δεν θα καταφέρουν να αποσείσουν τις ευθύνες τους».