Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου και του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνου Ζούλα, έχει ξεσπάσει με αφορμή την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάση Καρτερό.

Νωρίς το μεσημέρι η κ. Σβίγκου με ανάρτηση της στο twitter, σχολίαζε: «Μετά τα fake news περί SMS, η ΝΔ επικαλείται σήμερα άρθρα του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν και τα... μαρούλια του Τσέρνομπιλ για να επιτεθεί χυδαία στον Θ. Καρτερό. Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση», έγραψε η κ. Σβίγκου.

Ακολουθεί η απάντηση του κ. Ζούλα στην οποία αναφέρεται ότι με το άρθρο 5 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην δέχεται επ' αμοιβή θέση συναφή με την ειδικότητά του σε Γραφεία Τύπου, δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία του. Επειδή η Ράνια Σβίγκου δεν έκανε καν τον κόπο να μπει στο site της ΕΣΗΕΑ, είπα λίγο να την διευκολύνω» έγραψε στο Twitter ο κ. Ζούλας.

Σε απάντηση στα παραπάνω η κ. Σβίγκου γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter «Ως δημοσιογράφος ο @kzoulas προφανώς και γνωρίζει πως το άρθρο του κώδικα της ΕΣΗΕΑ που επικαλείται δεν απαγορεύει την αρθρογραφία. Ψιλά γράμματα αυτά για τη ΝΔ κ τη χυδαία προπαγάνδα της. Πάντως, είναι κατάντια για τη ΝΔ να έχει “γραμμή τα μαρούλια και τους δήθεν κώδικες».

Και στη συνέχεια ακολουθεί η ανταπάντηση του κ. Ζούλα στη Ρ. Σβίγκου, επίσης με νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Πρώτη φορά ακούω ότι οι αρθρογράφοι δεν θεωρούνται δημοσιογράφοι. Άραγε δεν καταλαβαίνετε πως δεν νοείται κομματικό στέλεχος να παριστάνει το δημοσιογράφο; Προφανώς όχι. Ούτε γιατί προσωπικά δεν δηλώνω δημοσιογράφος αφ' ότου ανέλαβα το ΓΤ της ΝΔ. Τη χυδαιότητα σάς την επιστρέφω»

Δείτε επίσης: Καρτερός: Και οι γάιδαροι, ελέω Κυριάκου Μαρινάκη, πετούν