Η ώρα της εξόδου από τα Μνημόνια έφτασε, και ο πρωθυπουργός βάζει τις τελευταίες πινελιές στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα.

του Ειδικού Συνεργάτη

Όπως έχει αναφέρει ο Ειδικός Συνεργάτης, ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει αύριο ξεκάθαρο μήνυμα για το τέλος της σκληρής περιπέτειας που πέρασε η χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια, όχι από μια λαϊκή περιοχή, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά από την Ιθάκη, ένα τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, δείχνοντας το τέλος της Οδύσσειας.

Στο Μαξίμου υπάρχει από το πρωί μεγάλη κινητικότητα, καθώς ενόψει των αλλαγών όλοι βρίσκονται στη θέση τους. Το νέο κυβερνητικό σχήμα, περνάει μέσα από την αναβάθμιση του κομματικού μηχανισμού εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται.

Κεντρικό πρόσωπο των αλλαγών θα είναι ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος «βγαίνει» από την κυβέρνηση και αναλαμβάνει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς θεωρείται ένα στέλεχος ιδιαίτερα έμπειρο, με σημαντική θητεία στο επικοινωνιακό σκέλος από τη θέση του υπεύθυνου τύπου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, αλλά και με μεγάλη αποδοχή στα μέλη και τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες αλλαγές στην κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός θα προωθήσει τη νέα γενιά στελεχών, στα πρότυπα των Τζανακόπουλου, Χαρίτση, Αχτσιόγλου, Ηλιόπουλου, Βασιλειάδη, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει σε άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, αξιοποιώντας έμπειρα στελέχη. Κοντά στη κυβέρνηση, και ίσως προς άμεση αξιοποίηση είναι αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο ΣτέφανοςΤζουμάκας.