«Με το τέλος της εποχής των μνημονίων είμαστε υποχρεωμένοι να χαράξουμε μια νέα κατεύθυνση, απελευθερωμένοι από τα βάρη που κουβαλούσε στο παρελθόν η χώρα», υπογραμμίζει ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, εκτιμά ότι το καινούριο κυβερνητικό σχήμα έχει δύο πλεονεκτήματα: «το πλεονέκτημα της τομής, της ρήξης μ' ένα βαρύ παρελθόν, που οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από αυτό, και ταυτόχρονα το πλεονέκτημα της συνέχειας».

Σημειώνει ότι η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, εάν το τέλος των μνημονίων μεταφράζεται στο τέλος της ανασφάλειας, στο άνοιγμα της αγοράς, στην κανονική καταβολή του μισθού του, στην εύρεση μιας θέσης εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρει ότι σε λίγες ημέρες το ΕΣΡ θα ανακοινώσει την τελική λίστα των δικαιούχων και κατόπιν αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για να απονεμηθούν οριστικά και αμετάκλητα οι άδειες.

Αναφορικά με την οπτικοακουστική βιομηχανία, ο κ. Κρέτσος τονίζει ότι ήρθε η ώρα «να εξαγάγουμε ποιοτική ελληνική μυθοπλασία και να φέρουμε επενδύσεις από το εξωτερικό, αξιοποιώντας το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και το ταλέντο που έχουμε. Στο πεδίο αυτό η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά έλειπαν τα κίνητρα παραγωγής και το ρυθμιστικό πλαίσιο που καταπολεμά τη γραφειοκρατία».

Δηλώνει, τέλος, ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί δεκαπέντε αιτήσεις για οπτικοακουστικές παραγωγές από το εξωτερικό, έχουν ήδη εγκριθεί έξι από αυτές και εννέα ακόμη βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης.