Έρχεστε σε μια εποχή που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος. Ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι βλέπει πολύ θετικό το μομέντουμ για τη χώρα.

Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια για την περιοχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, τόνισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη ΔΕΘ, την Ελλάδα και την οικονομία της, στη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων, κατά τη συνάντησή τους στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ρος εξέφρασε τη χαρά του επειδή, όπως είπε, η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το μομέντουμ για τη χώρα μας. Σημείωσε, δε, πως παλιά ερχόταν πολύ συχνά στη χώρα μας.

Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, όπου είναι η τιμώμενη χώρα, και σημείωσε πως η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και είναι μήνυμα συμβολικής αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως πέρα από τους στενούς δεσμούς οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας εταιριών στον τομέα των επενδύσεων

Έξαλλου, σε ανάρτησή του στο τουίτερ (@tsipras_eu), ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η συνάντησή του με τον κ. Ρος μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο συμβολικά όσο και οικονομικά, σε όλη την περιοχή. Καθώς η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Συνάντηση Τσίπρα - Ρος με Αμερικανούς επιχειρηματίες παρουσία Δραγασάκη, Χαρίτση, Παππά, Λιάκου, Πάιατ

Οι κ.κ. Τσίπρας και Ρος θα έχουν συναντήσεις, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη, με αξιωματούχους αμερικανικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην 83η.

Στις συναντήσεις συμμετέχουν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

 

 

Στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχει και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Τη σημασία που έχουν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις και μετά το τέλος των μνημονίων, καταδεικνύει η εν εξελίξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ , Γουίλμπουρ Ρος, τόνισαν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με αξιωματούχους μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων οι οποίοι συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ, στην οποία, τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.