«Είναι εμφανές ότι τμήμα της φασιστικής ακροδεξιάς κλιμακώνει ένα κλίμα τρομοκρατίας, υπό το πρόσχημα του Μακεδονικού και κρύβεται πίσω από συλλόγους οπαδών ή διαφόρων δήθεν πολιτιστικών συλλόγων», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος περιγράφει ακόμη τις μεγάλες πολιτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι τις εκλογές.

Στη συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα» που κυκλοφορεί αύριο ξεκαθαρίζει ότι «με το Κίνημα Αλλαγής ως “ συμπλήρωμα διατροφής” του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συζήτησης» και υπογραμμίζει ότι «στόχος του πρωθυπουργού είναι ένας προοδευτικός και δημοκρατικός πόλος που πρέπει να συγκροτηθεί απέναντι σε μια τυφλά ταξική Δεξιά, η οποία, μάλιστα, “ κλείνει το μάτι” και στις φασιστικές ιδεολογίες και πρακτικές».

Ο κ. Βερναρδάκης ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ανέφερε ότι θα νομοθετηθεί ότι χρειάζεται μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού, πως οι κυβερνητικές μηχανές δουλεύουν ώστε μέσα στη χρονιά που διανύουμε, να προχωρήσουν σημαντικά έργα και δράσεις σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Αναφορικά με τις πολιτικές παρεμβάσεις που εκτιμά ότι πρέπει να γίνουν έως τις εκλογές, ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει την έναρξη της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και παρεμβάσεις στο ζήτημα της διαχείρισης πολιτικών που αφορούν σε χρέη των πολιτών και επιχειρήσεων προς το δημόσιο και στο ζήτημα για τον "πολιτισμό της καθημερινότητας και των πολλών δημιουργικών ανθρώπων". Σημειώνει δε ότι αν τα τρία αυτά χρόνια της κυβέρνησης χαρακτηρίστηκαν από τη διαχείριση των οικονομικών δυσκολιών και της χρεοκοπίας, ο τέταρτος χρόνος πρέπει να δώσει ένα μήνυμα κοινωνικής ανασύνταξης και αξιοποίησης του τεράστιου δημιουργικού κεφαλαίου της χώρας. Πρέπει να είναι ο χρόνος του πολιτισμού, λέει ο κ. Βερναρδάκης.