Δεν γίνεται καμία ιδιωτικοποίηση ξεκαθαρίζει ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης με συνέντευξή του στο στο κανάλι του ειδησεογραφικού site newsit.gr με αφορμή το νέο σχέδιο για τις συγκοινωνίες και εξηγεί τι πρόκειται να γίνει στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών σε Αττική και Θεσσαλονίκη,

Ο κ. Σπίρτζης μίλησε επίσης για τις επικείμενες αλλαγές στα διόδια και πότε θα σταματήσουμε να τα πληρώνουμε ακριβά αλλά και για το θέμα της αναλογικότητας στην χρέωσή τους.

Έκανε εκτενή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εκσυγχρονισμός του στόλου των λεωφορείων, είπε ότι θα μπει σύστημα τηλεματικής και στα ΚΤΕΛ αλλά και πως οι αστικές συγκοινωνίες θα ακολουθήσουν ένα νέο σύστημα δρομολογίων με τα λεωφορεία να ξεκινούν από τις συνοικίες και να καταλήγουν σε σταθμούς του Μετρό ή του Προαστιακού.

Ο υπουργός Μεταφορών μίλησε επίσης και για τα συμφέροντα που αντιδρούν στον εκσυγχρονισμό των Μέσων Μεταφοράς ενώ άφησε αιχμές εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ και των στελεχών του, λέγοντας ότι με τις λογικές που υιοθετούν βάζουν εμπόδια τόσο στο θέμα των προσλήψεων που είναι αναγκαίες. Μίλησε ευθέως για απίστευτα λάθη τα οποία γίνονται εις βάρος των πολιτών.

Ερωτηθείς για την κρίση στις τράπεζες άφησε αιχμές για πολιτικά παιχνίδια λέγοντας: «Υπάρχουν οι πιέσεις αλλά και οι πολιτικές σκοπιμότητες που δημιουργούν τέτοιες κρίσεις και η γνώμη μου είναι ότι η τελευταία κρίση είχε πολιτικό πρόσημο».

Αναφερόμενος στην πρόταση Γεννηματά για την δημιουργία μεγάλου συνασπισμού με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είπε χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς που δεν ζει ο Ανδρέας Παπανδρέου να την ακούσει». Κάλεσε όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς να συνεργαστούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Κώστα Μπακογιάννη είπε ότι ο Περιφερειάρχης έχει να χάσει πολλά στοιχήματα για έργα που είναι να γίνουν στο μέλλον.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη εδώ