Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία πως μετά την αποτυχία της να «λερώσει» την κυβέρνηση με την κριτική που έκανε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ΕΡΤ.

Σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο Documento και ερωτηθείς για δηλώσεις και δημοσιεύματα που αφορούν στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι «οι κατηγορίες αυτές μας γυρίζουν στο πρόσφατο παρελθόν και στη λάσπη που δεχθήκαμε για το μεγάλο -και κερδισμένο πλέον- στοίχημα των τηλεοπτικών αδειών. Τότε ακούγαμε το "υπουργός καναλάρχης", γιατί τολμήσαμε να αγγίξουμε μία από τις βασικές πλευρές του τριγώνου της διαπλοκής, τα κανάλια».

Καταλήγοντας, σημειώνει με έμφαση πως: «Τώρα που η Νέα Δημοκρατία έχει καταπιεί τη γλώσσα της για τις άδειες, ξεκίνησε να μιλά για την ΕΡΤ. Ίσως, βέβαια, ανησυχούν επειδή συγκροτείται η επιτροπή διερεύνησης του κόστους του "μαύρου"», .

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, ο Ν. Παππάς δηλώνει: «Και οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με τη λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας και η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή, γιατί η υλοποίησή της είναι προς το συμφέρον της χώρας».