«Εδώ και τριάμισι χρόνια αμφισβητείται από τη Νέα Δημοκρατία η συνοχή της κυβέρνησης και η δυνατότητά της να κυβερνήσει. Η όλη συζήτηση έχει καταλήξει ένα ανέκδοτο, οι ισχυρισμοί περί ακυβερνησίας καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 88,6.

Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «η περίοδος των μνημονίων και της επιτροπείας τελείωσε, η επόμενη μέρα θα είναι εντελώς διαφορετική και αυτό θα αποτυπωθεί και στον κρατικό προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της και όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη θα υλοποιηθούν. Τώρα θα έχουμε μόνο αντίμετρα, δεν θα υπάρχουν μέτρα».

Ερωτηθείς για τη στάση του ΥΕΘΑ Π. Καμμενου είπε ότι «Η άποψη του Πάνου Καμμένου γύρω από το ζήτημα του ονόματος είναι γνωστή απο την πρώτη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαμόρφωσαν το πλαίσιο συνεργασίας για να βγει η χώρα απο την κρίση. Εμείς λοιπόν προχωρούμε. Επιμένουμε στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και περιμένουμε από τη γείτονα χώρα να ολοκληρώσει τα συμφωνηθέντα. Σε ό,τι αφορά την ελληνική πλευρά έχω ξαναπεί πως όλα θα κριθούν μέσα στη Βουλή. Οι βουλευτές θα κληθούν και θα πάρουν ξεκάθαρη θέση, χωρίς να μπορούν να κρυφτούν πίσω από προφάσεις πέρι συγκυβέρνησης. Πρόκειται για εθνικό θέμα, αυτή η συμφωνία θα αποδειχθεί θετική για την ασφάλεια και την ανάπτυξη των Βαλκανίων»

Σε ερώτηση για την πρόταση του βουλευτή Σπύρου Δανέλλη περί κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού-ΚΙΝΑΛ στην παρούσα κυβερνητική θητεία ο κ. Ρήγας δήλωσε ότι: Ο κ. Δανέλης είναι ένας πολιτικός που έχει άποψη και έχει προοδευτική αντίληψη για τα πράγματα. Είναι ένας άνθρωπος που με τη σκέψη του βοηθάει. Ωστόσο, για να μπορούσε η συγκεκριμένη πρόταση να έχει ρεαλιστικό περιεχόμενο στην παρούσα φάση θα έπρεπε να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να διαμορφωθούν άλλες πλειοψηφίες, όμως όσο το ΚΙΝΑΛ και η ηγεσία του για παράδειγμα εμμένουν σε αυτή την αντίληψη και σε αυτό το προγραμματικό πλαίσιο δεν νομίζω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες υλοποίησης αυτής της πρότασης»

Αναφερόμενος στην άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη ενόψει και των ευρωεκλογών ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «καταρχάς η ΝΔ θα έπρεπε να έχει ήδη ζητήσει την αποπομπή του κ. Όρμπαν και του κόμματός του από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ο κ. Όρμπαν έχει φτάσει στο σημείο να στέλνει ευχαριστήρια επιστολή στη Χρυσή Αυγή επειδή στήριξε τις θέσεις του στην ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο για τις παραβιάσεις του κράτους δικαίου και των ευρωπαϊκών αξιών από την Ουγγαρία. Δεν αρκεί πλέον η όποια διαφοροποίηση, εδώ μιλάμε για συνύπαρξη με ακροδεξιές αντιλήψεις στην ίδια ευρωπαϊκή οικογένεια, η ΝΔ και ολόκληρο το ΕΛΚ βρίσκονται εκτεθειμένοι. Για την άνοδο της ακροδεξιάς μεγάλη ευθύνη έχει η ευρωπαϊκή δεξιά η οποία, αποσκοπώντας σε μικροπολιτικά οφέλη, συχνά υιοθετεί την ακροδεξιά ατζέντα και ρητορική, σε μια σειρά ζητημάτων, όπως τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και το προσφυγικό. Όπως είναι όμως γνωστό, ο κόσμος προτιμά το αυθεντικό από το ιμιτασιόν γνωρίζετε και η τακτική αυτή έχει βοηθήσει ή δίνει δικαιώματα στην Ακροδεξιά. Στην Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ -αλλά και η ίδια η ελληνική κοινωνία- έχουν σταθεί ανάχωμα στην Ακροδεξιά και σε τέτοιου είδους πρακτικές την προηγούμενη περίοδο».

Σε ερώτηση για τις προοπτικές συγκρότησης ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου ο κ. Ρήγας είπε ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Πρωταγωνιστήσαμε στη συγκρότηση και συμμετέχουμε στην Προοδευτική Συμμαχία εντός του ευρωκοινοβουλίου, όπως και στις διεργασίες του ευρωπαϊκού προοδευτικού φόρουμ. Πρόκειται για πρωτοβουλίες στις οποίες συναντώνται ευρύτερες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται μια ηχηρή αναντιστοιχία, καθώς το ΚΙΝΑΛ έχει επιλέξει στη στρατηγική του και την εκφορά του λόγου του να συμμετέχει σε ένα αντίΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Η επιλογή της κ. Γεννηματά και του επιτελείου της δεν συμβαδίζει με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη, το έχει σχολιάσει ο ίδιος ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, ο κ. Μπούλμαν, στο ευρωκοινοβούλιο».