Σκληρή επίθεση, με χρήση του όρου «αθλιότητα», πραγματοποίησε το Γραφείου του Πρωθυπουργού, στρεφόμενο κατά ΜΜΕ και της Νέας Δημοκρατίας που έκαναν αναφορές για χαμένα μυστικά κονδύλια του Υπ. Εξωτερικών.

"Η σημερινή πρωτοφανής αθλιότητα του iefimerida, με την υπογραφή πρώην ρεπόρτερ του MEGA, να δημοσιοποιήσει δήθεν πληροφορίες για την διάθεση των απορρήτων κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών θίγει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα και είναι αποτέλεσμα της αθλιότητας της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη που έθεσε θέμα απορρήτων κονδυλίων ακόμη και με διαρροές στον τύπο".

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και προσθέτει πως "αν ο κος Μητσοτάκης θέλει να ενημερωθεί για τα απόρρητα κονδύλια, να ζητήσει άμεσα συνάντηση από τον Πρωθυπουργό".

Σημειώνει ότι "αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα και όλα είναι  στο φως, σε αντίθεση με τη περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ". "Να σταματήσει όμως τώρα να υπονομεύει την εξωτερική πολιτική της χώρας", υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, για να καταλήξει πως "όποια προβοκάτσια και αν κατασκευάσουν να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις διαδικασίες διαφάνειας και έλεγχου που η ίδια θεσμοθέτησε".

Μαξίμου: Ενημερώνουμε αναλυτικά για τα κονδύλια του ΥΠΕΞ - Να κάνει το ίδιο και η ΝΔ

Γραπτή ανακοίνωση με την οποία απαντάει στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας πάνω στο ζήτημα των απόρρητων δαπανών του Υπουργείο Εξωτερκών εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου γίνεται λόγος για αναλυτική ενημέρωση της Βουλής σχετικά με τα συγκεκριμένα κονδύλια, σε μία διαδικασία που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, ενώ παράλληλα επιτίθενται στη Νέα Δημοκρατία ζητώντας της να παρουσιάσει τα αντίστοιχα στοιχεία από την εποχή της δικής της διακυβέρνησης.

«Από το 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών» επισημαίνει σε γραπτή ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Επιπροσθέτως, καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση «αντί να λαϊκίζει, καλό θα ήταν να μας πει πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι».

«Η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον πρωθυπουργό» τονίζει καταλήγοντας το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.