Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν τα όσα ακούγονται για προβληματισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε σχέση με συγκεκριμένο άρθρο που εμπεριέχεται στην συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», αλλά και κάποιες ιστοσελίδες, στο Προεδρικό Μέγαρο υπάρχει ανησυχία  για τη διατύπωση της αναθεωρητικής τροπολογίας του άρθρου 36, πως μπορεί να παραπέμπει εμμέσως στην ύπαρξη «μακεδονικής εθνότητας».

Από το Μέγαρο Μαξλιμου χαρακτηρίζουν αναληθή οποιονδήποτε τέτοιο συσχετισμό. «Το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής που εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την εν εξελίξει Συνταγματική Αναθεώρηση στην πΓΔΜ, αποδίδει αναληθή εικόνα ως προς τα υπό αναθεώρηση άρθρα καθώς συγχέει το άρθρο 36 που δεν αναθεωρήθηκε, ως άρθρο ιστορικού χαρακτήρα που αναφέρεται στους βετεράνους του αντιφασιστικού αγώνα, με το άρθρο 49» σημείωναν κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν πως «στο άρθρο 49, που αναθεωρείται, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, απαλείφονται οι αλυτρωτικές αναφορές και ευθυγραμμίζεται με το αντίστοιχο άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος».