Υπάρχει αντίκρισμα στην κοινωνία από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας πως, «η ΝΔ διαφωνεί για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά τα ψηφίζει».

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι οι αποδοχές των εργαζομένων μειώθηκαν δραστικά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση προωθεί τη αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού που θεσμοθετήθηκαν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Επίσης, όπως είπε, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων υπάρχουν πλέον κλάδοι που είδαν να αυξάνονται οι μισθοί τους με την υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σύμβαση για 120.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους, οι οποίοι είδαν το μισθό τους να αυξάνεται στα 780 ευρώ», είπε.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει αύξηση της μισθολογικής δαπάνης, τάση που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων, ο κ Ηλιόπουλος είπε ότι «αυτό το θέμα δεν είναι προσωπικό, αυτά είναι ζητήματα συλλογικών αποφάσεων».