Τη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «ανταλλαγής» του θέματος της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Υπερήφανος για τον περιορισμό της λιτότητας

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μοσκοβισί είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αν τον κατηγορούν γιατί έχει συμβάλει στον περιορισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι' αυτό.

Η οικονομία στο επίκεντρο της συζήτησης

Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συζητήθηκαν ο προϋπολογισμός του 2019, τα τρέχοντα προγράμματα των αποκρατικοποιήσεων, η πορεία των επενδύσεων, καθώς, επίσης, και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ήταν ενημερωμένος για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, όπως και για την κριτική που του ασκεί η Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.