Χθες η βουλή έδωσε καθαρή απάντηση για την κυβερνητική σταθερότητα για τους επόμενους εννέα μήνες, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε «φάνηκε αυτός που δεν τολμά να χρησιμοποιήσει τα κοινοβουλευτικά του όπλα. Παρουσιάστηκε στη Βουλή με έναν λόγο που έβριθε από απειλές, ακροδεξιές ατάκες, παραπολιτικά σενάρια και συνωμοσίες. Δεν κατάλαβε κανείς κατά πόσο ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο απέναντι στον πολιτικό λόγο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», ανέφερε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι πλέον ο πρωθυπουργός έχει ελεύθερα τα χέρια του για να ολοκληρώσει τη συνταγματική του θητεία με συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο,  μετά τη Συμφωνία Πρεσπών, θα ακολουθήσουν συνταγματική αναθεώρηση, αύξηση κατώτατου μισθού, ρυθμίσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προστασία πρώτης κατοικίας.

«Έχει εμπεδωθεί πλήρως και απολύτως η κυβερνητική σταθερότητα, έχουμε το χρόνο για να γίνει μία αναλυτική συζήτηση για το Σύνταγμα. Ο πρωθυπουργός σκοπεύει να ολοκληρώσει την κυβερνητική θητεία. Για άλλη μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικηφόρος στις εκλογές», υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο, όταν έρθει η ώρα ο λαός θα κρίνει την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της σε σχέση με την καταστροφική πενταετία 2010 - 2014».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις απειλές κατά βουλευτών με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι οι απειλές καλύπτονται, αν δεν οργανώνονται από τη ΝΔ, ενώ αναρωτήθηκε από πού χρηματοδοτούνται.

«Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει το θάρρος να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές. Με αυτόν τον τρόπο ή τις καλύπτει ή τις οργανώνει. Εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο ο Κ. Μητσοτάκης, υιοθετώντας έναν ακροδεξιό λόγο σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, απελευθέρωσε εξτρεμιστικά αντανακλαστικά μίας ακραίας δεξιάς τα οποία απολήγουν σε τέτοιου είδους παρακρατικές μεθόδους».

Η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι εξαντλητική, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι καταρρίπτονται τα επιχειρήματα της ΝΔ  κατά της συμφωνίας. «Δεν θα βιαστούμε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα ανοίξουμε μια πλατιά συζήτηση», ανέφερε.