Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι εκλογές μην γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, τόνισε σε δήλωση του στο Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας. Η κυβέρνηση «καθαρό δρόμο» για μέτρα προς όφελος της κοινωνίας, τόνισε και κατηγόρησε την ΝΔ ότι χρησιμοποιεί ακροδεξιά ρητορική. 

«Εκλογές οφείλουμε και πρέπει να τις κάνουμε, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος, τον Οκτώβριο του 2019, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει "καθαρό δρόμο" για να ολοκληρώσει μία σειρά από νομοσχέδια και μέτρα προς όφελος του κοινωνικού κράτους και της κοινωνίας [...] Δεν μπορεί να προχωρήσει μία κοινωνία και μία οικονομία όταν λίγοι μόνο έχουν συμμετοχή στην ανάπτυξη. Η μεγάλη αύξηση των ανισοτήτων όπου υπήρξε -ακόμη και σε "καλές" περιόδους, δημιουργεί πρόβλημα στην κοινωνία και στις δύσκολες στιγμές γίνεται ακόμη μεγαλύτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Σχετικά με το θέμα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Ρήγας άσκησε δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας πως χρησιμοποιεί ακροδεξιά ρητορική. Συγκεκριμένα τόνισε: «Έχει διαμορφωθεί ένα διχαστικό κλίμα, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας [...] μία ρητορεία στην οποία έχει συρθεί, σε θέσεις της Ακροδεξιάς και κυρίως του κ. Σαμαρά. Έχει εντάξει σε όλη την πολιτική στάση και επιχειρηματολογία της πολλά ψέματα [...] ποτέ π.χ. η ΝΔ δεν έθεσε θέμα αλλαγής του Συντάγματος της ΠΓΔΜ όταν διαπραγματευόταν, για πολλά ζητήματα, αλυτρωτισμού, ονόματος, γλώσσας, ιθαγένειας, άλλων θεμάτων». Μετά τη ρηματική ανακοίνωση που ξεκαθάρισε ότι η Συμφωνία δεν αναγνωρίζει εθνότητα αλλά ιθαγένεια και ότι η γλώσσα είναι σλαβική, «ανακάλυψε ξαφνικά ότι "παραχωρούμε το λαό". Από πού προκύπτει; Είναι απίστευτα αυτά που λέει [...] Αυτή η ρητορεία είναι κατήφορος, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε πρακτικές και αντιλήψεις εθνικοσοσιαλιστικής λογικής».

Παράλληλα, ο κ. Ρήγας σημείωσε: «Ο ακραίος, ακροδεξιός λόγος "μολύνει τις ψυχές", το βλέπετε παντού στην Ευρώπη. Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό η ΝΔ, σε μία χώρα που έχει υποστεί πάρα πολλά από τον φασισμό, δεν είναι αντίστοιχη με τις ανάγκες της χώρας μας. Δεν αντιστοιχεί και με την ΝΔ τη φιλελεύθερη των χρόνων του Κωνσταντίνου Καραμανλή [...] Όλα είναι ενταγμένα σε μία μικροκομματική επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν έχουν αποδεχθεί ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στην εξουσία. Αυτή η ιδιοκτησιακή αντίληψη του λαού και της εξουσίας τους οδηγεί σε ακραία πράγματα».

«Είναι προφανές ότι θα υπάρξει αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού», συνέχισε ο κ. Ρήγας, «θα πάρουν θέση όλοι και θα είναι ή με την πλευρά του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, των ακραίων εθνικών θέσεων [...] ή με την πλευρά -με διαφοροποιήσεις, ενδεχομένως- της ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας, του κοινωνικού κράτους, της υποστήριξης των εργασιακών σχέσεων, του πατριωτισμού που δεν μισεί τις πατρίδες των άλλων αλλά αγαπάει την πατρίδα μας, προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα».

Τέλος, σχετικά με τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι «έχουν επιβεβαιώσει ότι το πρόβλημά τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι τα εθνικά θέματα, η επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας. Φεύγει έξω από τον προγραμματικό του λόγο και την ιστορική του διαδρομή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ σήμερα».