«Ας πάψει επιτέλους η ΝΔ να αναζητά φόβητρα σε μια μικρή βόρεια χώρα για να τροφοδοτήσει σκοπίμως αναχρονιστικούς εθνικισμούς», απαντούν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών στον εκτίμηση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ότι «μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε».

«Ξέρουμε πολύ καλά πώς αποκαλεί η Τουρκία τη γείτονα τόσο χρόνια διαχείρισης του ονοματολογικού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να δούμε αν θα πέσει μέσα ο κ. Κουμουτσάκος και θα συνεχίσει με αυτήν την ονομασία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ.

«Ξέρουμε επίσης πώς αναπτύχθηκαν οι σχέσεις πΓΔΜ-Τουρκίας τα περασμένα χρόνια επί διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Η εταιρική σχέση Ελλάδας-πΓΔΜ που εγκαινιάζεται με τις Πρέσπες θέτει τις σχέσεις των δύο χωρών σε νέες βάσεις και σε σχέση με τον περιφερειακό διάλογο. Ας πάψει επιτέλους η ΝΔ να αναζητά φόβητρα σε μια μικρή βόρεια χώρα για να τροφοδοτήσει σκοπίμως αναχρονιστικούς εθνικισμούς», σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.