Με αφορμή σημερινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως προσβάλει όσους εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών,  το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αντεπιτέθηκε κατηγορώντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως με τη στάση του μειώνει την εικόνα της χώρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον έχει πλήρη άγνοια της εικόνας που έχει δώσει με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών στη διεθνή κοινή γνώμη και στους Ευρωπαίους ηγέτες, τόσο ο ίδιος και το κόμμα του όσο και οι βίαιες ενέργειες των ταγμάτων εφόδου στο ελληνικό Κοινοβούλιο που έδωσαν τον τόνο κατά το τελευταίο συλλαλητήριο» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

«Αν οι κάμερες κατέγραφαν χθες και τα off the record σχόλια των Ευρωπαίων ηγετών επ' αυτών, ίσως και να συνειδητοποιούσε τη ζημιά που έχει κάνει τόσο στην παράταξή του όσο και στη χώρα. Και αν δε μας πιστεύει, ας πάρει μια γεύση ακούγοντας τις σημερινές επίσημες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, που ως γνωστόν δεν ανήκει στην Αριστερά» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.