Την προσεχή Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να εξεταστεί η πρόταση του προέδρου Νίκου Βούτση για τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού. Η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης και οι αντιδράσεις από Καμμένο, Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με την πρόσκληση των μελών της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής που αναρτήθηκε στην "κοινοβουλευτική διαφάνεια" αντκείμενο της συνεδρίασης θα είναι  «Επεξεργασία και εξέταση της πρότασης του Προέδρου της Βουλής "Για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής - Μέρος Β΄ (ΦΕΚ 51 Α΄/10.4.1997) και Μέρος Κοινοβουλευτικό (ΦΕΚ 106 Α΄/24.6.1987), όπως ισχύουν"».

Σημειώνεται ότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει σχέδιο αλλαγής κανονισμών στη Βουλή ώστε να μπορούν οι αρχηγοί των κομμάτων να διατηρούν τα προνόμιά τους ακόμη και εάν η κοινοβουλευτική τους ομάδα έχει λιγότερους από πέντε βουλευτές.

Σπυράκη: Ο Τσίπρας υποκύπτει στον εκβιασμό του Καμμένου

Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ότι ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υποκύψει στον εκβιασμό του, υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη και κάλεσε τον πρόεδρο Νίκο Βούτση  να περιφρουρήσει το κύρος της Βουλής.

Επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την παρέμβασή του προς τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλο κατηγορώντας τον για «ευτελισμό του Κοινοβουλίου».

Καμμένος: Δεν θέλουμε χάρες

«Οι ΑΝΕΛ δε θέλουμε χάρη από κανέναν, θέλουμε εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας», ήταν η αντίδραση του προέδρου Πάνου Καμμένου.

Απάντηση εκπροσώπου ΑΝΕΛ στη Σπυράκη

«Η κυρία Σπυράκη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Προφανώς, θα έχει κατά νου τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς του κ. Σαμαρά και του Άδωνη Γεωργιάδη προς τον αρχηγό της, τον Κυριάκο.

Να ξέρουν στη Νέα Δημοκρατία ότι ο Πάνος Καμμένος δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται. Ζητά απλώς την ορθή τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και τον απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία.

Νέα παράταση της παραίτησης Παπαχριστόπουλου

Την απόφασή του να αναβάλει την παραίτησή του για 4-5 ημέρες, μετά από παράκληση του προέδρου της Βουλής, ανακοίνωσε ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Βούτση.

Επίθεση της ΝΔ στον πρόεδρο της Βουλής

«Ούτε τα προσχήματα δεν τήρησε σήμερα ο κ. Βούτσης» αναφέρει η ΝΔ και υποστηρίζει: «Ο πρωτοφανής ευτελισμός που έχουν επιβάλει στο Κοινοβούλιο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος κορυφώθηκε σήμερα με τη βούλα του κ. Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής λαμβάνοντας πλέον και επισήμως ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στους εκβιαζόμενους εταίρους παρακάλεσε(!) τον βουλευτή Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα μαγειρέματα της κυβέρνησης. Οι πολίτες έχουν καταλάβει από καιρό ότι οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα είναι κατώτεροι των αξιωμάτων τους. Σήμερα απλά συνειδητοποίησαν ότι έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας».

Θεοδωράκης: Δεν θυσιάζουμε τις αρχές μας

«Κοινοβουλευτικές ομάδες με 2 και 3 βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξουν. Όπως δεν μπορεί να συγκροτούνται Κ.Ο. με δανεικούς βουλευτές. Ξεκάθαρα λόγια. Το Ποτάμι έχει αρχές. Δεν τις θυσιάζει ούτε στα μικρά ούτε στα μείζονα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα ευκαιριακά κομματικά οφέλη», ήταν η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη.

Την έδρα της Μεγαλοοικονόμου ζήτησε ο Λεβέντης

«Σε εμφάνισή της η κ. Μεγαλοοικονόμου στο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι "αν μου ζητήσει ο Β. Λεβέντης να παραδώσω την έδρα θα το πράξω αμέσως". Πάγια θέση μου είναι κάθε βουλευτής, ιδιαίτερα διορισμένος από το κόμμα με λίστα, αν διαφωνήσει με το κόμμα, οφείλει να παραδίδει την βουλευτική έδρα», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Συνεπώς, καλώ την κ. Μεγαλοοικονόμου να παραδώσει αμέσως την έδρα που ανήκει στο λαό του Πειραιά και αποκτήθηκε με δικούς μου αγώνες 40 ετών. Περιμένω λοιπόν να το πράξει»., καταλήγει ο κ. Λεβέντης.