Υπάρχει ήδη προεργασία για μια νομοθετική παρέμβαση για τα επικίνδυνα ρέματα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος στο περιθώριο του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Αττική. Για τους δασικούς χάρτες είπε ότι την άλλη Πέμπτη θα κυρωθεί ένα 30% της έκτασης.

Ο κ. Φάμμελος που συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα το Περιβάλλον, την Ενέργεια, τη λιμενική πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία τόνισε ότι «Περιβαλλοντικά η Δυτική Αττική είναι ένα καζάνι που βράζει».

«Η κυβέρνηση ήρθε και βρήκε πόρους να τους δεσμεύσει στο ΕΣΠΑ και να προκηρύξει έργα διαχείρισης πλημμυρών που έχουν παγώσει από το 2012. Είχαμε προκηρύξει τα μέτρα αυτά από τον Ιούλιο του 2017 και μπορούμε να δεσμευτούμε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2018 η χώρα θα έχει σχέδιο διαχείρισης των πλημμυρών, επισήμανε ο κ. Φάμελλος».

Επιπλέον ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι «υπάρχει ήδη προεργασία για μια νομοθετική παρέμβαση για τα επικίνδυνα ρέματα. Ένα νέο τεχνικό εργαλείο».

Όσον αφορά στους δασικούς χάρτες ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε ότι «την άλλη Πέμπτη θα κυρωθεί ένα 30% της έκτασης στους δασικούς χάρτες». «Καταφέραμε στην περιοχή της Ζακύνθου να κηρυχθεί αναδασωτέα περιοχή και να εφαρμοστεί δασικός χάρτης».

Η Ελλάδα μπορεί να είναι πρωτοπόρος στην κλιματική αλλαγή

Τέλος ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει μία μοναδική ευκαιρία να είναι πρωτοπόρος στην κλιματική αλλαγή, αλλά θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αποστολής μεταφορών των κτιρίων, των αποβλήτων και του πρωτογενούς τομέα και ταυτόχρονα να προσαρμοστούμε με το περιβάλλον».

«Το Περιφερειακό σχέδιο της Αττικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής έχει ήδη προκηρυχθεί και θα πρέπει να κάνουμε μία συζήτηση για το πώς θα επηρεαστούμε και για τον μετριασμό, αλλά και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε.