«Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και ανέφερε ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα. «Κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» δήλωσε σχετικά με τον κανονισμό της Βουλής στο ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Πρόσθεσε ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κ.λπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για ηθική στην πολιτική.

Για τον Πάνο Καμμένο: «Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης και σημείωσε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο. Τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος μειοψήφησε στο κόμμα του: «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την αποπέμψει ο πρωθυπουργός χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και μίλησε για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά;» συμπλήρωσε.

«Δεν υποτιμούμε ούτε λοιδορούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πέσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή» σχολίασε για τα περί γκαζόζας.

Για τα περί «ταξιδιού» Τσίπρα στις Μαλδίβες: «Ωραίο σενάριο! Είναι αστεία πράγματα αυτά! Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας!»

Για τις εκλογές: «Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση» είπε ο κ. Βερναρδάκης. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα φανεί στη Βουλή και είπε ότι θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6 που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε επίσης ότι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφραστεί η διεύρυνση που επιδιώκει το κόμμα.

Για το ΚΙΝΑΛ: Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής: «Το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει και στη Βουλή» ανέφερε, λέγοντας ότι δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση σε κανένα σοβαρό ζήτημα απέναντι στη ΝΔ. Έκανε λόγο για «υβρίδιο» που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με την σοσιαλδημοκρατία και που δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Πηγή: news247