Συνέχεια στην κόντρα της με τη Νέα Δημοκρατία, πάνω στο θέμα των δηλώσεων του  επικεφαλής υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ για τα πρωτογενή πλεονάσματα, έδωσε μέσω ανακοίνωσης η ελληνική κυβέρνηση.

Στη χθεσινή του δημόσια συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Μάνφρεντ Βέμπερ ανέφερε πως υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των πρωτογενών πλεονασμάτων με ενδεχόμενη νέα ελληνική κυβέρνηση. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση τόσο της Κομισιόν όσο και της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ έδωσε αφορμή στη Νέα Δημοκρατία για ακόμα μία επίθεση στην κυβέρνηση.

Πριν λίγη ώρα ήρθε η ώρα των κυβερνητικών στελεχών να απαντήσουν στην αξιωματική αντιπολίτευση.  «Η ΝΔ, που ως κυβέρνηση υπέγραψε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% εις το διηνεκές και παρά το όργιο λιτότητας που επέβαλε στον ελληνικό λαό, δεν κατάφερε να πιάσει ούτε 0,5%, σήμερα που η κυβέρνηση έχει βγάλει τη χώρα εκτός μνημονίων, παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με τις πλάτες του ακραίου Βαυαρού πολιτικού, κ. Βέμπερ», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου και σημειώνει:

«Του ίδιου πολιτικού, δηλαδή, στον οποίο προσέφευγε ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να μεσολαβήσει για να μην ακυρώσει η κυβέρνηση την περικοπή στις συντάξεις».