Το «ζητούμενο στις εκλογές είναι η συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων», εκτιμά σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Για τη συνταγή Μητσοτάκη-Βέμπερ σημειώνει ότι περιλαμβάνει ένα ανύπαρκτο καρότο και ένα γνωστό µαστίγιο, το µνηµόνιο αλά ∆ΝΤ - Μητσοτάκη.

«Το ζητούμενο είναι η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων. Και στις εκλογές και ύστερα από αυτές», τονίζει και προσθέτει ότι «κυβερνήσεις δεν βγάζουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά ο λαός».

Παράλληλα, σημειώνει ότι το κάλεσμα για συστράτευση των προοδευτικών δυνάμεων «δεν είναι προεκλογικό πυροτέχνημα».

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει «σε καθαρό πολιτικό τοπίο» και σχολιάζει σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε από τους 6 βουλευτές: «Συντάχθηκαν με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Επικρίνει τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Μάνφρεντ Βέμπερ ότι «η συνταγή τους περιλαμβάνει ένα ανύπαρκτο καρότο, τη μείωση των στόχων και ένα γνωστό μαστίγιο, το μνημόνιο α λα ΔΝΤ-Μητσοτάκη».

«Άλλο να διεκδικείς μείωση πλεονασμάτων για να περιορίσεις τη λιτότητα, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κερδίζοντας 20 δισ. ευρώ και άλλο να επιβάλλεις περισσότερη λιτότητα για μια υπόσχεση μείωσης των πλεονασμάτων, όπως θέλει να πράξει ο πρόεδρος της Ν∆», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Μητσοτάκης και Βέμπερ ζουν τη μοναξιά τους. Είναι οι μόνοι που ισχυρίζονται ότι για να ανακτήσει την αξιοπιστία της η χώρα πρέπει να εφαρμόσει ακόμα ένα μνημόνιο. Η συνταγή τους περιλαμβάνει ένα ανύπαρκτο καρότο, τη μείωση των στόχων, και ένα γνωστό μαστίγιο, το μνημόνιο αλά ∆ΝΤ – Μητσοτάκη», υποστηρίζει ο κ. Παππάς.

Και συμπληρώνει: «αυτό που εξήγγειλαν είναι η δικαιολογία για ένα αντικοινωνικό πρόγραμμα, που θα εξαϋλώσει το κοινωνικό κράτος και τα μέτρα προστασίας των ασθενεστέρων, θα οδηγήσει σε απολύσεις, θα φέρει ξήλωμα της αύξησης του κατώτατου μισθού, των προσλήψεων, των ρυθμίσεων υπέρ επαγγελματιών, αγροτών και δανειοληπτών. Με μόνο αντάλλαγμα μια υπόσχεση ότι, εάν όλα αυτά δουλέψουν, τότε θα συζητήσουμε για τα πλεονάσματα. Ζήσαμε το ίδιο έργο με το χρέος μέχρι το 2015. Η συνέχεια είναι γνωστή».

Τέλος ο κ. Παππάς χαιρετίζει την απόφαση της ΝΔ να ανακαλέσει το εμπάργκο στην ΕΡΤ.