Τους εργοδότες να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού κάλεσε μιλώντας στον news247 στους 88,6 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τους περιμένει βαρύ πρόστιμο και ποινικές κυρώσεις.

Τα εργαλεία που έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εργασίας για να επαναφέρει στην έννομη τάξη όσους εργοδότες δεν εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση για αύξηση του κατώτατου μισθού κατέγραψε ο Ανδρέας Νεφελούδης.

«Ο εργοδότης μπορεί να μην θέλει να τηρήσει το νόμο, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το καταφέρει. Επειδή έχει χαρακτηριστικά αναγκαστικού δικαίου η υπουργική απόφαση, η μη εφαρμογή του έχει σοβαρές ποινικές κυρώσεις. Θα συνιστούσα λοιπόν σε όποιον εργοδότη σκέφτεται περίεργα, να το σκεφτεί και δεύτερη φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεφελούδης.

«Η νομιμότητα συμφέρει τελικά. Εμείς από το πληροφορικό μας σύστημα θα εντοπίσουμε τι κάνει ο κάθε εργοδότης. Μπορούμε να επιβάλλουμε το ανώτατο πρόστιμο που είναι 11.000 ευρώ ανά άνθρωπο», τόνισε.

Επίσης, η προσπάθεια μετατροπής της πλήρους σε μερική απασχόληση είναι εργατική μεταβολή, είτε την υπογράφει ο εργαζόμενος, είτε όχι.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στον ΣΕΠΕ

«Ο εργαζόμενος μπορεί να προσφύγει ανώνυμα στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας για να γίνει στη συνέχεια η παρέμβασή μας. Παρακολουθούμε όλες τις μεταβολές των ατομικών συμβάσεων έτσι όπως καταγράφονται στην “Εργάνη”. Να το ξέρουν καλά αυτό οι εργοδότες. Έχουμε πλήρη στοιχεία σε πραγματικό χρόνο για όλους. Στις 28 του μηνός θα δούμε λοιπόν τι στοιχεία έχουμε», σημείωσε.

Eπίσης, ο κ. Νεφελούδης προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές διότι "ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατάι δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία και στον Ελληνα εργαζόμενο".

Τόνισε τέλος ότι μέχρι τον Απρίλιο θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για το επάγγελμα του διανομέα και συμπλήρωσε ότι η δραστηριότητα της φινλανδικής εταιρίας Woltβρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο του Υπουργείου.