Δέκα startups φιλοξένησε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στην 36η Έκθεση για τον κλάδο της δόμησης και των κατασκευών, Infacoma 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 8 ως τις 11 Φεβρουαρίου 2019 στο MEC Παιανίας.

Η εκδήλωση έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας «Digital Greece», του θεματικού πάρκου νεοφυούς επιχειρηματικότητας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 83η ΔΕΘ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, επισκέφτηκε την Infacoma, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις με όλους τους startuppers που έλαβαν μέρος στο #DigitalGreece-Infacoma edition: «Η Πολιτεία, μέσω του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, δείχνει έμπρακτα τη στήριξή της στη start up κοινότητα. Η επιτυχημένη παρουσία του Digital Greece στη ΔΕΘ, με τις 128 startups του Περιπτέρου 12, ήταν μόνο η αρχή, καθώς έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τη συμμετοχή των νεοφυών επιχειρήσεων σε κάθε μεγάλη κλαδική έκθεση της Helexpo. Τα τελευταία χρόνια, σημειώνεται ένα φαινόμενο έκρηξης της δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων. Θεωρούμε πως η διάχυση των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που παράγουν οι ελληνικές startups στην οικονομία και την κοινωνία θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη».

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, αρμόδιος εκ μέρους της Helexpo για την οργάνωση του πάρκου «Digital Greece powered by ΥπΨΗΠΤΕ», ανέφερε: «Η πρωτοβουλία #DigitalGreece του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και του Νίκου Παππά στήριξε τη συμμετοχή 10 νεοφυών επιχειρήσεων στη μεγάλη έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών Infacoma. Ακολουθούν οι DETROS-OENOS (τρόφιμα-ποτά) και FRESKON (φρούτα-λαχανικά). Στόχος μας είναι η ελληνική start up κοινότητα να προσεγγίσει πιο εξειδικευμένα τις επιχειρήσεις του κλάδου στον οποίο απευθύνεται η κάθε επιχείρηση, με b2b συναντήσεις, συνεργασίες και ανάλογα αποτελέσματα».

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του υπουργείου, στην Infacoma 2019 φιλοξενήθηκαν οι ακόλουθες εταιρείες:

EVOTROPIΑ, Cocoon Modules, Parity Platform, Geomiso, NanoViis, HAM Systems, ShiftAutomated, Embiots, Girls Invest Greece, LIGHTHEAT P.C.

Στην επίσκεψή του στην Infacoma, τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ συνόδευσε ο Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου, Παναγιώτης Μελαχρινός.