Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Η τραγωδία στο Μάτι ήταν η πιο δύσκολη στιγμή από τότε που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλεία της και θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα» ανέφερε, οΝίκος Παππάς. «Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για τον τρόπο που έχουν δομηθεί αυτές οι περιοχές. Η Πολιτεία ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κατοίκους, αποζημιώθηκαν άμεσα, ενώ προχώρησαν γρήγορα και τα έργα αποκατάστασης» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην περιφερειάρχη Αττικής, σημείωσε ότι «η Ρένα Δούρου έκανε αυτό που έπρεπε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και με βάση την κατάσταση που επικρατούσε. Επέδειξε ένα ξεχωριστό ήθος στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στις εξελίξεις. Δεν απείλησε τους δικαστικούς λειτουργούς».

Απαντώντας για τα σενάρια με το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα ο κ. Παππάς είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια και, σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ, κόβει και ράβει fake news. Δεν υπήρχε καμία συνάντηση με κανέναν αξιωματούχο. Εδώ στον ΣΚΑΪ αντέστρεφαν τα διαγράμματα για να δείξουν ότι έχουμε ύφεση εκεί θα κολλούσαν;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Όταν η Νέα Δημοκρατία για να βρει ένα θέμα να αντιπολιτεύεται πρέπει να πάει στην άλλη άκρη της γης, αυτό δείχνει πολλά».

Απαντώντας για τον χρόνο των εκλογών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «η χρόνια που διανύουμε έχει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος τη τετραετίας. Ο Τσίπρας θα είναι ξανά πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει και τις ευρωεκλογές». Και αναφερόμενος στα διλήμματα της κάλπης, τόνισε: «Υπάρχουν ξεκάθαρα διλήμματα. Ή θα έχουμε ασφαλιστικό Πινοσέτ ή όχι, ή το 8ωρο είναι ξεπερασμένο ή απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρχει αξιοπρέπεια στο χώρο εργασίας».

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό ανέφερε ότι «οι διαμαρτυρίες και οι συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό είναι καλοδεχούμενες, ωστόσο τις πρακτικές των αντισυγκεντρώσεων τις έχει πληρώσει η Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν ανέχτηκε ούτε υποστήριξε αντισυγκεντρώσεις, παρά μόνο το μεγαλειώδες κίνημα των αγανακτισμένων. Υπάρχουν φασίστες που προσπαθούν να ξεπλύνουν τον αγκυλωτό σταυρό που έχουν στο μπράτσο, διά του Μακεδονικού». Για τη συμφωνία ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το πρώτο κείμενο με το οποίο οι γείτονες μας παραδέχονται πως δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

Τέλος, μιλώντας για το δικό του χαρτοφυλάκιο και αναφερόμενος στα δίκτυα νέας γενιάς, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογράμμισε ότι «εξελίσσονται επενδύσεις στα δίκτυα νέας που φτάνουν τα 4 δισ. έως το 2022. Από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουμε την έγκριση για το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο με το οποίο όλα τα νοικοκυριά έως το 20122 θα έχουν συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων στο διαδίκτυο». Τέλος, απαντώντας για τις θεματικές άδειες έχρισε αρμόδιο για το θέμα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.